SZFB honlap fejlec HU

  • III. Székelyföldi Fotóbiennálé – 2017

A III. Székelyföldi Fotóbiennáléra továbbra is várják a pályázókat. A fényképészeknek, hobbifotósoknak még hét napig van lehetőségük jelentkezni, ugyanis a nevezés szeptember 20-án, 23 óra 59 perckor lezárul. A pályaműveket három kategóriában lehet beküldeni: Szabad, Mozgás és Kenyér. Minden kategória dobogósai pénzjutalomban részesülnek, az első helyezettek 660 euróval, a másodikok 440-nel, a harmadikok pedig 220 euróval gazdagodhatnak. Ebben az évben jelentkezési díj nem terheli a pályázókat.


A versenyre bejutó képek kiállítása 2017. október 14-én, 19:00 órától nyílik meg Sepsiszentgyörgyön, az Erdélyi Művészeti Központ harmadik emeleti kiállítótermében és november 5-ig tekinthető meg. Emellett a szervezők egyéb programokkal is várják a közönséget, nem csak a szakmabelieket, hanem a fényképészet iránt érdeklődőket is.


Eifert János, magyarországi fotóművész Ars Poetica – A klasszikustól a modernig – válogatás 50 év fotóiból című kiállítása már október 13-án, 17:00 órától megnyitja kapuit. A fényképeket november 9-ig lehet megtekinteni a Lábas Házban.


A háromnapos rendezvény második napját a három főmeghívott: Eifert János fotóművész, Eberhard Schuy reklám- és ipari fotós, valamint Răzvan Voiculescu fotográfus előadásai indítják. A prezentációkat követően az előzetesen regisztrálók rögtön bele is vághatnak a gyakorlatba, ugyanis az előadók gasztro- és mozgásfotózás témakörökben kétnapos műhelymunkákat indítanak.


Mindezek után pedig 15:00 órától Sepsiszentgyörgy Főtere kiállítótérré alakul át, hiszen kezdetét veszi az I. Székelyföldi Fotóklubok Szemléje. A több mind száz fényképből álló kiállítást november 9-ig tekintheti meg a nagyérdemű.


A programok lajstroma azonban még ezzel sem ért véget. A rendezvény főtámogatójának, a  Canon-nak köszönhetően ingyenes termékkipróbálás és előzetes regisztrációt igénylő, ingyenes fényképezőgép szerviz is bővíti a rendezvény kínálatát. Mindez szombaton és vasárnap 10:00 és 17:00 óra között érhető el a jövendőbeli vagy már meglévő canon tulajdonosoknak.


A III. Székelyföldi Fotóbiennálé alkalmából október 13-15. között bárki lencsevégre kaphatja Sepsiszentgyörgyöt.

0
0
0
s2smodern

HÍREK

Program

ARCHÍVUM

Szervezők | Organizatori | Organizers

Kovaszna Megye TanacsaHargita Megye TanacsaMaros Megye TanacsaKovaszna Megyei Muv KozpontHargita Megyei Muv Kozpont

Védnökség | Patronaj | Patronage

aafrmagyar fotosok vilagszovetsege

Partnerek | Parteneri | Partners

canonBalassi IntezetSzekely Miko KollegiumErdelyi Muveszeti KozpontTamasi Aron SzinhazM StudioSepsiszentgyorgyMegyehaza GaleriaKovacs

Támogatók | Sponsori | Sponsors

Kovacs PeksegTimko PeksegDioszegi PeksegStormerKobak DesignTimate

Médiapartnerek | Parteneri media | Media partners

mediapartnerek1mediapartnerek2mediapartnerek3mediapartnerek4

© Kovászna Megyei Művelődési Központ
Sepsiszentgyörgy, Kovászna megye
Románia

 

Design: Tusa Nóra
Webfejlesztés: Digital Studio